Het weer in Marrakech

Marrakech heeft een landklimaat met een relatief constante temperatuur met uitersten in de zomer en de winter. In de zomer kan het erg warm zijn in Marrakech terwijl de temperaturen tijdens winternachten tot rond het vriespunt kunnen dalen. De hoge temperaturen in de zomer zijn het gevolg van wind die dan vanuit de Sahara richting Marrakech waait.

Aangenaam klimaat in Marrakech

Het weer in Marrakech is op basis van de temperatuur altijd aangenamer dan in Nederland. December en januari zijn met een gemiddelde maximum temperatuur van 18 tot 19 graden en een gemiddelde minimum temperatuur van 6 tot 7 graden de koudste maanden. Wanneer je in de wintermaanden Marrakech wilt bezoeken doe je er verstandig aan om warme kleding mee te nemen zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan. Met een gemiddelde maximum temperatuur tussen de 32 en 36 graden is het tussen juni en september het warmst in Marrakech. Ook ‘s nachts blijft het dan warm met minimum temperaturen rond de 20 graden.

Actueel weer in Marrakech

Marrakech is van februari t/m maart en van oktober t/m november een geliefde bestemming voor een vakantie of stedentrip. Het koude Nederlandse klimaat wordt dan maar wat graag ingewisseld voor de aangename temperaturen van boven de 20 graden in Marrakech.