Marrakech tips

Marrakech is een stad waar voor iedereen wat te beleven en te zien is. Je moet je er wel van bewust zijn dat Marrakech in Marokko ligt. Hier krijg je dan ook met een andere cultuur en mentaliteit te maken dan je in Nederland gewend bent. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je de bevolking van Marrakech en hun cultuur met respect behandeld. Omdat sommige dingen in Marrakech toch echt anders zijn dan je gewent bent hebben we praktisch tips en informatie voor je op een rijtje gezet waar je tijdens je verblijf in Marrakech echt iets aan zult hebben.

Tijdszone

Marokko ligt in een andere tijdszone dan Nederland. Hierdoor is het in Marrakech in de winter 1 uur en in de zomer 2 uur vroeger dan in Nederland.

Munteenheid

De Marokkaanse Dirham (MAD) is de munteenheid waarmee je in Marrakech kan betalen. 1 euro is ongeveer gelijk aan 11,10 Dirham.

Feestdagen

In Marokko wordt er onderscheid gemaakt tussen religieuze en niet religieuze feestdagen. Op niet religieuze feestdagen zijn winkels en restaurants meestal gewoon open. Een groot aantal religieuze feestdagen kent geen vaste datum maar worden bepaald door de maandkalender. Het is verstandig om je hierin te verdiepen voor je naar Marrakech vertrekt.

Openingstijden winkels & restaurants

In Marrakech gelden geen algemene openingstijden voor winkels. Je kan er vanuit gaan dat winkel van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur en van 15.00 tot 19.00 uur geopend zijn. Tijdens de Ramadan kun je 9.30 uur tot 15.00 uur aanhouden.

Openbaar vervoer

Marrakech heeft geen tram of metro zoals je wellicht wel gewend bent van andere grote steden. Binnen de stad kun je met de bus reizen of een fiets of motor huren om je te verplaatsen.

Drinkwater kwaliteit

De kwaliteit van het drinkwater is in Marrakech anders dan in Nederland. Het is aan te raden om niet uit de kraan maar water een fles te drinken.

Vaccinaties en inentingen

Afhankelijk van je verblijfsduur worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A door het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering aangeraden.

Hulpdiensten

De Marokkaanse hulpdiensten zijn niet zoals in Nederland via het telefoonnummer 112 te bereiken. In Marrakech heeft elke hulpdienst zijn eigen telefoonnummer. Voor de politie bel je met nummer 19 voor de brandweer bel je met nummer 15 en voor de Ambulance bel je telefoonnummer +212 (024) 443724

Parkeren op Schiphol

Mocht je vanaf Schiphol naar Marrakech vliegen dan doe je er verstandig aan om vooraf een parkeerplek te reserveren. Het is aan te raden om je Parkeerplek bij Schiphol te vergelijken voordat je deze reserveert.