Marrakech Marena Airport

Vanaf Schiphol vlieg je in ongeveer 3 uur en 45 minuten naar Marrakech. Marrakech heeft een eigen vliegveld dat ongeveer 6 kilometer ten zuidwesten van de stad ligt. Marrakech Marena Airport verwelkomt jaarlijks ruim 3,2 miljoen reizigers en is voorzien van diverse faciliteiten als autoverhuurbedrijven, wisselkantoren en tax-free winkels. Op Marena airport zijn geen hotels gelegen, maar afhankelijk van welk vervoer je kiest ben je in 15 tot 30 minuten in Marrakech stad.

Van Marrakech airport naar de stad

Wanneer je naar Marrakech vliegt en op Marena airport bent geland heb je de mogelijkheid om per bus of taxi naar de stad te reizen. Wanneer je met de taxi van Marrakech airport naar de stad afreist kost je dat 5 tot 10 euro. De taxi brengt je in ongeveer 15 minuten van het vliegveld naar de stad. Het is ook mogelijk om met de bus van Marrakech airport naar de stad te reizen. Bus 11 vertrekt om de 20 minuten (in het weekend minder vaak) en brengt je voor 3 euro naar het stadsplein Djemaa el Fna.

Vliegtickets Marrakech

Je vliegtickets naar Marrakech boeken kan onder andere bij de low-cost vliegmaatschappijen Transavia en Ryanair. Deze maatschappijen vliegen direct van Nederland naar Marrakech Marena. Natuurlijk is het ook mogelijk om een vliegticket naar Marrakech te boeken bij KLM, British Airways, Air France en Royal Air Maroc. De prijs van een retourticket van Amsterdam of Eindhoven naar Marrakech kan uiteenlopen van een kleine 100 tot 200 euro. De prijs voor een vliegticket naar Marrakech is net als bij andere bestemmingen afhankelijk van wanneer je het vliegticket boekt. Boek je ruim van te voren dan profiteer je van vroegboek korting, wil je vrijwel direct naar Marrakech vliegen dat profiteer je van lastminute korting.

Ga je via Schiphol naar Marrakech vliegen en ga je bij Schiphol parkeren? Dan is het verstandig om parkeer aanbieders in de buurt van Schiphol te vergelijken om je auto goedkoop te parkeren bij Schiphol.