Majorelletuin

MajorelletuinDe Majorelletuin is voor iedereen die van bloemen en planten houd zeker de moeite waard om te bezoeken. De Franse kunstenaar Jacques Majorelle heeft deze botanische tuin in 1924 ontworpen. In deze tijd werd Marokko nog beheerst door de Fransen. In de Majorelletuin bevindt zich ook het atelier van Majorelle. De tuin en het atelier zijn sinds 1949 voor het publiek geopend. Van 1980 tot 2008 was de tuin eigendom van de wereldberoemde Franse mode ontwerper Yves Saint Laurent.

Botanische tuin

Een botanische tuin zoals de Majorelletuin zorgen ervoor dat met uitsterven bedreigde bloemen en planten bewaard blijven en voor het publiek te bezichtigen zijn. De kobaltblauwe kleur waarin veel onderdelen van de tuin zijn geschilderd zijn uiterst kenmerkend voor de Majorelletuin. De zeldzame beplanting van de tuin is afkomstig van meer dan 5 verschillende continenten.

Islamitische kunst en eerbetoon aan Yves Saint Laurent

In de Majorelletuin bevindt zich tegenwoordig ook het museum van de Islamtische kunst wat naast de tuin ook zeker de moeite waard is om te bezoeken. Daarnaast is het voormalige atelier van Majorelle tegenwoordig ingericht als museum ter eerbetoon aan Yves Saint Laurent. De tuin vormt een prachtige combinatie van natuur en de kleuren die Marjorelle bij de aanleg van de tuin heeft gebruikt. Naast bloemen en planten vind je er ook mooie vijvers en ongeveer 15 verschillende vogelsoorten.