Excursies

Marrakech is niet alleen een perfecte bestemming voor een korte stedentrip. Wanneer je van plan bent gedurende langere tijd in Marrakech te verblijven dan is Marrakech een prima basis om diverse excursies te ondernemen en zo meer van het mooie Marokko te zien. Denk hierbij aan een excursie naar de Ourika Vallei, het Atlas gebergte of de Sahara.

Excursie Ourika Vallei

De Ourika Vallei is gelegen op slechts 2 uurtjes rijden vanaf Marrakech. Deze vallei is een van de uitlopers van het Atlas gebergte. In de Ourika vallei kun je een bezoek brengen aan diverse watervallen maar ook uitstekend dineren in een van de restaurants.

Excursie Atlas gebergte

De bergtoppen van het Atlas gebergte zijn al zichtbaar vanuit Marrakech. Vanuit Marrakech ben je dus niet lang onderweg om het Atlas gebergte te bezoeken. Onderweg kom je langs diverse traditionele Berber-dorpen met hun authentieke markten.

Excursie Sahara woestijn

Wanneer je wat meer tijd tot je beschikking hebt is het aan te raden om door het Atlas gebergte te rijden. Je ziet de vruchtbare grond dan overgaan in de Sahara woestijn. Een adembenemende ervaring die je niet snel zal vergeten. Aan de rand van de Sahara woestijn ligt het dorpe Ouarzazate dat je ook zeker moet bezoeken.

Excursie Essaouira

Essaouira is een bekende Marokkaanse badplaats. Deze badplaats wordt ook wel de blauwe stad genoemd. De Medina van Essaouira, het fort en de haven zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van de Blauwe Stad.