El-Badi paleis

Het El-Badi paleis is in opdracht van Ahmed El-Mansour gebouwd. Alleen de beste en duurste materialen waaronder goud, marmer en ivoor waren goed genoeg voor het bouwen van dit paleis. Al in 1578 werd met de bouw van het El-Badi paleis gestart en toen El-Mansour in 1603 kwam te overlijden was het nog steeds niet klaar. De opvolger van El-Mansour heeft het paleis uiteindelijk verwoest om met de materialen een eigen paleis te kunnen maken.

Historie El-Badi paleis

El-Badi PaleisHet vroegere El-Badi paleis heeft uit 360 kamers bestaan met een binnenplaats van 135 bij 110 meter met daarin een vijver verwerkt van 90 bij 20 meter. Deze vijver was aangelegd als voorziening om de paleiskamers mee koelen en de omliggende tuinen van voldoende wate te kunnen voorzien. Het huidige El-Badi paleis is een ruïne die door een groot aantal ooievaars wordt bewoond. De schitterende binnenplaats is nog vrijwel intact en vanaf de muren van het El-Badi paleis heb je fantastisch uitzicht over de stad Marrakech.

Populaire plaats voor concerten en festivals

Tegenwoordig vinden er in het El-Badi paleis regelmatig concerten en festivals plaats. Daarnaast dient El-Badi ook als accommodatie voor het bekende Marrakech International FIlm Festival. De El-Badi ruïne, binnenplaats, ooievaars en het uitzicht vanaf de paleismuren over de stad zijn voldoende redenen om het El-Badi paleis te bezoeken.